ptcb math & Tylenol with Codeine elixir question

A pharmacy receives an order for acetaminophen with codeine elixir (120 mg and 12mg/5ml)

sig: 1 tbsp by mouth every 6 hrs as needed

Disp: 4 oz

Comments for ptcb math & Tylenol with Codeine elixir question

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Rating
starstarstarstarstar
Ptcb math & Tylenol with codeine elixir answer
by: Anonymous

•1 Tablespoon=15 mL
•Every 6 hours = 4xs per day (24hrs÷6)
•4oz=120 mL (1oz=30mL) so (30x4=120)

Patient is taking 15mL by mouth 4 times per day.

15x4=60mL per day

Divide the qty by mL's taken per day

120 mL÷60mL=2 day supply.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Ask A Question....

Back to Home

[?]Subscribe To This Site
  • XML RSS
  • follow us in feedly
  • Add to My Yahoo!

Didn't find what you were looking for? Use the box below to search this entire site.

Custom Search