2 pills every 4 hours total 40 pills. What is the Days Supply?

by Dan Smith
(Shrewsbury, MA)

How many days if taking 2 pills every 4 hours

Comments for 2 pills every 4 hours total 40 pills. What is the Days Supply?

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Feb 15, 2021
Rating
starstarstarstarstar
8 Days Supply or 3 Days Supply
by: David

First, we have to assume that you will be sleeping for roughly 8 hours daily. That leaves 4 sets of 4-hour increments... so 4x4=16 hours.

If this medication needs to be taken around the clock, then you will be waking up every 4 hours to take your dose and the days supply will in fact be different.

I'll calculate the days supply for both scenarios.

Back to the first scenario. 2 x 4 = 8 pills per day (or 2 x 6 = 12 pills per day for the around-the-clock dosing).

You have a quantity of 40 pills in the prescription. 40 divided by 5 equals an 8 day supply.

In the second scenario, it would be a 3 day supply (40 divided by 12 = 3 with a remainder).

Thank you for your question, Dan!

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Days Supply Questions.

Back to Home

[?]Subscribe To This Site
  • XML RSS
  • follow us in feedly
  • Add to My Yahoo!

Didn't find what you were looking for? Use the box below to search this entire site.

Custom Search